פינוי רהיטים לתרומה - עשרה מקומות שישמחו לקבל את הרהיטים הישנים שלכם
פינוי תכולת דירה יכול להיות משימה לא פשוטה, במיוחד כאשר מדובר ברהיטים ישנים שלא ברור מה ניתן לעשות איתם. במקום להשליך אותם לפח או אפילו למכור אותם, נציע לכם להעניק להם חיים חדשים באמצעות תרומה שלהם למוסדות ועמותות. במאמר זה נסקור עשרה מקומות שיסייעו לכם להעניק לרהיטים שלכם הזדמנות שנייה, במקום להיתקע איתם בתהליך מכירה ארוך ומייגע
אז למה לזרוק כשאפשר לתרום?
אם אתם בצומת המורכבת של פינוי תכולת דירה, כדאי שתיקחו בחשבון שהרהיטים הישנים שלכם יכולים לקבל חיים חדשים אצל מי שבאמת זקוק להם. אם אתם תוהים מה לעשות עם הספה, הארון או שולחן האוכל הישן, ישנם לא מעט מקומות וארגונים שישמחו לקבל אותם ולהעניק להם בית חדש. פינוי תכולת דירה לתרומה לא רק עוזר לסביבה, אלא גם מסייע למשפחות, עמותות ומוסדות שנעזרים בריהוט יד שנייה (רק ריהוט שנמצא במצב טוב ומכבד - בהמשך המאמר ארחיב על נושא חשוב זה). במקום לנסות ולמכור רהיטים ולהתמודד עם התהליך הארוך והמסורבל של צילום הרהיטים, פרסום מודעות, מענה לטלפונים רבים של קונים שברוב הזמן מקשקשים ולא מתקדמים לעסקה, ניהול משא ומתן ועוד, אפשר לפשוט לתרום את הרהיטים מתכולת הדירה או הירושה ולעשות טוב לאחרים ובעיקר לעצמכם.
אנא שימו לב, לא הגעתם לאתר פילנטרופי, אני לא עוסק באיסוף רהיטים לתרומה. מטרת המאמר היא רק להנגיש עבורכם את המידע העדכני ביותר אודות האפשרויות העומדות בפני מי ששוקל תרומה של רהיטים, אני כבר מודיע, לא מדובר על הליך פשוט.
אגב, למעט הרהיטים הישנים ייתכן ויש בדירה גם פריטי אספנות עליהם תוכלו להרוויח לא מעט כסף, למשל, אספני תקליטי ויניל ישמחו לשלם לכם סכומים לא מבוטלים עבור תקליטים נדירים שברשותכם, כנ"ל לגבי אספני ספרים שיכולים לעזור לכם בהפיכת הספרים הישנים לצ'ק שמנמן.
למה כדאי לתרום רהיטים ישנים ולא למכור אותם?
תרומה משמעותית לסביבה - ייצור רהיטים חדשים מצריך שימוש במשאבים רבים כמו עצים, אנרגיה וחומרים מזהמים. תרומת רהיטים מאפשרת שימוש חוזר ומקטינה את הצורך ברכישת רהיטים חדשים, ובכך תורמת לצמצום זיהום סביבתי ולשימור משאבי טבע.
סיוע למי שבאמת צריך - ישנן משפחות, עמותות ומוסדות קהילתיים שאין ביכולתם לרכוש רהיטים חדשים ומשוועים לציוד חדש. במקום שהרהיטים יגיעו למטמנה, הם יכולים לשמש אנשים שזקוקים להם.
תחושה טובה - תרומה הגונה פשוט גורמת לנו להרגיש טוב יותר. הידיעה שהרהיטים שלכם מקבלים חיים חדשים ומסייעים לאחרים תגרום לכם לתחושת סיפוק אישי גדולה הרבה יותר בהשוואה הרווח הכספי שמכירה הייתה מניבה.
חיסכון בזמן ומאמץ - מכירת רהיטים דורשת זמן והשקעה: צילום הרהיטים, העלאת מודעות לאתרים מתאימים, מענה לפניות, התמודדות עם קונים פוטנציאליים, ולעיתים גם דאגה להובלה. לעומת זאת, בתרומה - רוב העמותות הרציניות דואגות לאיסוף עצמי.
פינוי מהיר ויעיל - כשאתם צריכים לפנות דירה או בית במהירות, מכירת רהיטים עלולה להיות מכשול מעכב. תרומה של רהיטים מאפשרת הוספה של מקום פינוי לשאר החפצים בדירה כמו פינוי בגדים הישנים, מכירת התקליטים ופריטי אספנות נוספים.
הקושי הנלווה במכירה של ריהוט יד 2
תהליך ארוך ומסורבל - מכירת רהיטים יד שנייה דורשת תמחור נכון, איתור קונים והמתנה עד שיימכרו. זה לא תמיד משתלם, במיוחד כשיש צורך בפינוי מהיר של דירה מתכולתה.
מציאת הקונים המתאימים - רהיטים גדולים ועתיקים עלולים להיות קשים למכירה, כי לא תמיד יש להם ביקוש, בעיקר כיוון שרוב הדירות היום הן קטנות והריהוט הוויקטוריאני הישן והכבד כבר שנים רבות נחשב לפחות ופחות פופולרי. ברוב הפעמים אנשים מחפשים רהיטים זולים חדשים ובעיצוב מודרני.
התמודדות עם קונים בעייתיים - הקשיים הללו כוללים: תיאומים רבים עם קונים פוטנציאליים, ביטולים של הרגע האחרון, ניסיונות להורדת מחיר ולוגיסטיקה של הובלה. כל אלו עלולים להפוך את תהליך המכירה למורכב ומתיש.
עשרה מקומות שיקבלו את הרהיטים הישנים שלכם בזרועות פתוחות
מקום מספר אחד - ארגון יד שרה: ארגון יד שרה מספק שירותים מגוונים לקשישים ולנכים, כולל אספקת ריהוט רפואי. ניתן לבדוק מולם אם הם זקוקים לריהוט מסוים. תמיד מומלץ לבצע בדיקה טלפונית 02-644-4444.
מקום מספר שנים - ויצ"ו: ויצ"ו מפעילה חנויות יד שנייה בכל רחבי הארץ, וכל ההכנסות מהן מיועדות לרווחת נשים, ילדים ונוער. באופן עקרוני ניתן למסור רהיטים תקינים לחנויות העמותה, אך גם כאן מומלץ לבדוק עימם טלפונית 03-692-3805.
מקום מספר שלוש - עמותת פתחון לב: העמותה מסייעת למשפחות מעוטות יכולת, ומקבלת תרומות של רהיטים, בגדים ומוצרי חשמל במצב טוב, טלפון 03-557-6000.
מקום מספר ארבע - חסדי נעמי: עמותה זו פועלת למען משפחות נזקקות ומקבלת תרומות מגוונות ובכלל זאת רהיטים שיוכלו להקל על משפחות במצוקה, טלפון 03-677-7777.
מקום מספר חמש - אתר האינטרנט אמאבא www.imaba.org: מדובר על פלטפורמה שמחברת בין תורמים לאנשים הזקוקים לריהוט וציוד מגוון לבית. ניתן לפרסם באתר חפצים שאתם רוצים למסור.
מקום מספר שש,- אתר יד 2 תרומות: מדור התרומות באתר "יד 2" מאפשר להעלות מודעה עם הרהיטים שאתם רוצים למסור ללא עלות, ולהגיע ישירות לאנשים שמחפשים ריהוט בחינם. אגב, באתר זה בהחלט ניתן להיפטר גם מכמויות דגולות של ספרים, אם אתם כבר במצב רוח פילנטרופי, אתם יכולים לשקול פינוי ספרים לתרומה.
מקום מספר שבע - אתר ספסל, רשת חינמית לשיתוף חפצים www.safsal.org: אתר "ספסל" הוא פלטפורמה אינטרנטית לשיתוף חפצים ורהיטים ללא תשלום, שיכולה לעזור לכם להעביר הלאה את הריהוט הישן שלכם.
מקום מספר שמונה - העמותה למען הומלסים: עמותות שונות הפועלות למען דרי רחוב ומשפחות במצוקה מקבלות תרומות של רהיטים שיוכלו לשמש את המתגוררים בדיור מוגן, מומלץ להתעדכן בטלפון של ארגון הגג 03-678-9000. ככל שאתם שוקלים פינוי תכולת דירה לתרומה, מזמין אתכם לקרוא כיצד בדיוק יש לבצע זאת.
מקום מספר תשע - בית השנטי: בית השנטי מספק מקלט לנוער בסיכון וזקוק רוב הזמן לרהיטים ולתרומות לצורך תחזוקת המקום, טלפון 03-562-6444.
מקום מספר עשר - תנו לחיות לחיות: אל תתפלאו, גם חיות יכולות בהחלט ליהנות מהרהיטים הישנים שלכם. העמותה מחפשת לעיתים קרובות רהיטים וציוד לטובת בתי המחסה שלה לחיות נטושות, טלפון 03-624-1776.
איך להחליט אם לזרוק או לתרום את הרהיט
לצערנו, לא כל רהיט מתאים לתרומה. לכן, לפני שאתם מחליטים לתרום, בדקו את הקריטריונים הבאים:
מצב פיזי - הרהיט צריך להיות שלם, יציב וללא שברים משמעותיים.
ניקיון - יש לנקות היטב את הרהיט ולוודא שהוא לא מוכתם או מלא באבק.
שימושיות - אם הרהיט תקול (למשל, כיסא מתנדנד או ספה קרועה), עדיף שתשליכו אותו לפח.
ביקוש - רהיטים מאוד ישנים או לא פרקטיים עשויים לא לעניין עמותות. מומלץ לבדוק מראש עם המקום אם הם זקוקים לפריט.
לסיכום, רהיטים לתרומה עשויים להפוך את תהליך פינוי תכולת דירה למעשה של חסד אמיתי,כזה שהוא גם סביבתי ווגם חברתי. יש לא מעט מקומות שישמחו לקבל רהיטים יד שנייה ולהעניק להם שימוש מחודש וחיים חדשין. אז בפעם הבאה שאתם מתכננים פינוי דירה, זכרו לבדוק איך אפשר לתת לחפצים שלכם הזדמנות שנייה אצל מי שבאמת צריך אותם.