052-5637133
yosefhaosef@gmail.com


תקליטים למכירה ברווחיות מקסימלית - 7 סיבות למכור את התקליטים הישנים שלכם לאספן

מטרת המאמר היא להציג את הדרכים הרווחיות ביותר למכירת תקליטי ויניל, וכן להציג 7 סיבות למכירת התקליטים באופן ישיר דווקא לאספנים במקום לחנויות תקליטים מסחריות

אז מצאתם אוסף תקליטים בבוידעם של סבתא, ואתם חושבים לעצמכם מה אפשר לעשות איתם? אז העצה הכי טובה שלי היא לשמור אותם ולרכוש פטיפון, כי יש משהו בפורמט של תקליטי ויניל שלא ניתן למצוא במדיות הדיגיטליות בהן רובנו משתמשים היום, מה גם שיש איזשהו קטע בלהחזיק אוסף תקליטים ופטיפון בסלון. אגב, אם שכנעתי אתכם להחזיק בתקליטים שלכם, אני מזמין אתכם לקרוא את המאמר המקיף ביותר שנכתב בעברית על אספנות תקליטים, בו אני מסביר לא רק איך להתחיל אוסף תקליטים, אלא גם איך ניתן להעריך את שוויים ואיך יש לטפל בהם על מנת שיישמרו לשנים רבות.

אם בכל זאת החלטתם שאין לכם סבלנות לזמן שלוקח לאתר את התקליט הספציפי מבין מאות תקליטים, להוציא אותו מהאריזה, להניח על הפטיפון, להפוך צד וכו', ואתם מעדיפים לשמוע את השיר שמזמזם לכם על הלשון תוך חמש שניות, אזי אתם זקוקים למספר עצות בנושא תקליטים למכירה. אגב, ככל שהתקליטים שלכם הם חלק מתכולת דירה ואתם שוקלים פינוי תכולת דירה לתרומה, ממליץ לכם לקורא מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. 

תקליטים כפריטי תרבות – לא רק מוזיקה, אלא גם סיפור חיים

 

עבור רבים, תקליטים ישנים אינם רק אמצעי לשמיעת מוזיקה – הם זיכרון מוחשי מתקופות אחרות. עטיפות צבעוניות, עיצוב גרפי קלאסי, וחוויית ההאזנה הייחודית – כל אלה הופכים את התקליט לאובייקט תרבותי של ממש. יש מי שמחפשים תקליטים בגלל הצליל האנלוגי, אבל יש גם כאלה שאוספים אותם בזכות ההיסטוריה האישית או הערך האמנותי. מכירה של תקליטים ישנים, אם כך, היא לא רק עניין כלכלי – אלא גם דרך להעביר הלאה סיפור אישי.

 

מגמות עכשוויות בשוק התקליטים

 

בשנים האחרונות אנו עדים לתחייה מחודשת של הפורמט האנלוגי: חברות חדשות מדפיסות תקליטים, חנויות תקליטים צצות בערים שונות, ואנשים רבים – צעירים ומבוגרים – חוזרים להאזין לפטיפון. תוצאה של מגמה זו היא עלייה בביקוש לתקליטים ישנים, ולעיתים דווקא לפריטים שנחשבו בעבר ל"שוליים". אם יש ברשותכם תקליטים מז'אנרים כמו פאנק, ג'אז ישראלי, מוזיקת עולם או קלאסיקות מקומיות – ייתכן שהערך שלהם עלה משמעותית.

 

שוק התקליטים – קאמבק מרשים בעולם הדיגיטלי
למרות שהעולם כולו עובר להאזנה בסטרימינג, תעשיית התקליטים הוויניליים פורחת מחדש: לפי נתוני איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי (RIAA), בשנת 2023 נמכרו תקליטי ויניל ביותר מ-1.3 מיליארד דולר – עלייה של כ-15% מהשנה הקודמת, והפעם הראשונה מזה 35 שנה שבה תקליטים עברו את המכירות של תקליטורים! גם בישראל ניתן לראות מגמה דומה: חנויות תקליטים חדשות נפתחות, ירידים לאספני ויניל מושכים קהל מגוון, ורבים מצטרפים לתחביב שהפך שוב לטרנדי. כל זה אומר דבר אחד – הביקוש לתקליטים משומשים ואותנטיים נמצא בשיאו.

 

בישראל אמנם השוק קטן יותר, אך ישנה עלייה ניכרת באספנות וביקוש לתקליטים, במיוחד בקרב דור ה-X והדור הצעיר. הערכות מצביעות על כך שבשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מוצאים את הדרך למכור ולרכוש תקליטי ויניל, ומחירי תקליטים נדירים או במהדורות מוגבלות יכולים להגיע למחירים מרשימים. יתרה מכך, ב-2023 חנויות תקליטים בישראל דיווחו על עלייה של 20% במכירות תקליטים בהשוואה לשנה הקודמת, מה שמעיד על הגידול במודעות ובתחביב הזה.


מטרת המאמר היא להסביר מהן הדרכים הטובות ביותר להפיק מקסימום רווח מכספי מתקליטים המיועדים למכירה, וחשוב לא פחות, מדוע האפשרות של מכירת אוסף התקליטים לחנויות תקליטים מסחריות היא האופציה הגרועה ביותר.

לפני הכל, חשוב להדגיש, שאני אספן תקליטים (ופריטים רבים נוספים) ויש לי אינטרס ברור שתפנו אלי על מנת לקבל הצעת מכיר עבור אוסף התקליטים שלכם. עם זאת, הטיפים ועצות המופיעים פה יעזרו לכם בכל מקרה להגדיל את הרווח הכספי שלכם מהתקליטים שברשותכם, גם אם תחליטו שלא לפנות אלי.

אז מהן הדרכים הרווחיות ביותר למכירת תקליטים ישנים?

שווקים מקוונים: אין ספק שזו הדרך הרווחית ביותר. ישנם אתרי אינטרנט ייעודיים למכירת תקליטים  כמו Discogs הנחשב לאתר הגדול והוותיק ביותר למכירת תקליטים. גם אתרים כמו Ebay או Etsy נחשבים לפלטפורמות מוצלחות למכירת תקליטים, למרות שהן מוכרות מוצרים רבים נוספים למעט תקליטים. היתרון בשלושת אתרי המכירה הללו הוא שניתן להגיע באמצעותם לאספני תקליטים מכל העולם, מה שבהכרח מגביר משמעותית את המחיר שאתם עשויים לקבל. עוד, הפלטפורמות הללו בעלות יתרונות בולטים של קביעת מחירים הנעשית על ידי המוכר, הגעה לשווקי נישה וחיבור ישיר עם אספני תקליטים ללא עמלת התיווך שגוזרות חנויות התקליטים המסחריות.

 

מדיה חברתית: מכירת תקליטים בפלטפורמות המדיה החברתית כמו אינסטגרם, פייסבוק וטוויטר בהחלט יכולות למשוך אספני תקליטים פוטנציאליים. כאן ההמלצה היא ליצור חשבונות או פוסטים ייעודיים המפרטים את רשימת התקליטים המיועדים למכירה בדגש על מצבם הפיסי. כל אחת מהמדיות הללו מאפשרת יצירת קשר מהיר עם אספני תקליטים והצטרפות לקבוצות או קהילות המתמקדות בחובבי וינילים.

 

ירידי אספנות ווינטג' - כמעט בכל סוף שבוע מתקיימים ברחבי הארץ ירידי אספנות ועתיקות. תמיד מגיעים לירידים הללו גם אספני תקליטים. לפני שאתם שוללים את האפשרות הזו, קחו בחשבון שאין כוונה שתעמידו דוכן מסודר וכו'. פשוט תסתובבו במקום, תוכלו לאתר בקלות את אספני התקליטים (אני לוקח בחשבון שאתם יודעים איך נראה תקליט) ופשוט תציעו להם לקנות אוסף שלם שנמצא בבגאג' של הרכב שלכם.  

 

מכירה לאספן - דרך נוספת ומומלצת היא למכור את התקליטים הישנים שלכם ישירות לאספן תקליטים. בכל מקרה, מכירה כזו תמיד תניב רווחים גבוהים יותר מאשר מכירה לחנויות תקליטים מסחריות הקונות ומוכרות תקליטים משומשים. אגב, אם יש לכם גם ספרים ישנים, ממליץ ללמוד מהי הדרך הטובה ביותר להניב רווח מקסימילי מספרים ישנים

 

אז למה מכירת תקליטים לאספן תהיה תמיד רווחית יותר בהשוואה למכירת התקליטים לחנויות תקליטים מסחריות?

אז החלטתם שאף אחת מהאפשרויות שהצגתי לא מספיק טובה עבורכם, ואתם נמצאים בצומת דרכים של התלבטות בין מכירת התקליטים לאספן לבין מכירה שלהם לחנות תקליטים. להלן 7 סיבות המסבירות מדוע מכירה לאספן תהיה תמיד עדיפה על מכירה לחנות תקליטים, ותניב בהכרח רווח כספי גדול יותר.

שווי הוגן: חנויות תקליטים מסחריות פועלות לפי מודל כלכלי פשוט של רווח והפסד. החנויות הללו תמיד שואפות לרכוש תקליטים במחיר הנמוך ביותר האפשרי, על מנת למכור אותם ברווח גבוה הרבה יותר. מתח הרווחים בשוק התקליטים עשוי להגיע לעיתים למאות ואלפי אחוזים. אם בין ערימת התקליטים שלכם מסתתר למשל התקליט חנטריש 3 ורבע של דני בן ישראל, סביר שתקבלו על כל מקבץ התקליטים שהבאתם לחנות כ 150 ₪, בזמן שהחנות תמכור את התקליט של בן ישראל ב 1000 ₪ בקירוב. מנגד, האספנים מכירים את ערכם האמתי של התקליטים והם לרוב יהיו נלהבים מול אוסף של תקליטים נדירים ולכן גם ישלמו מחיר גבוה ויאפשרו לכם למקסם את הרווחים.


תקליט נדיר חנטריש 3 ורבע



הימנעות מעמלות מתווך: באמצעות מכירה ישירה לאספן תקליטים, המוכר והקונה מוותרים על תשלום מיותר למתווך. למעשה עיקר הרווח של חנויות התקליטים נובע מפערי התיווך בדמות אחוז מהמכירה או עמלה שהם גובים הן מהמוכר והן מהקונה. לכן, מכירת תקליטים ישירות לאספן תאפשר למוכר בהכרח שולי רווח גדולים יותר.

תשומת לב אישית: ברוב המקרים אספני תקליטים מעריכים מאוד את ההזדמנות ליצור קשר ישיר ובלתי אמצעי עם מוכרים, לדון על ההיסטוריה של הבעלות על התקליטים ומצבם. תשומת הלב האישית הזו עשויה להוביל לתמחור ולתנאים נוחים יותר למוכרים, וכתוצאה מכך לרווחים גבוהים יותר עבור התקליטים הישנים.

הערכה לאיכות: לאספנים יש בדרך כלל הערכה עמוקה לאיכות ולמצבם של התקליטים, בכלל הפקטור המרכזי לתמחור תקליטים הוא לא מידת הנדירות שלהם אלא מצבם הפיסי. ככל שאוסף התקליטים שלכם במצב טוב ובאיכות גבוהה, כך ייטו רוב האספנים לשלם עבורו סכומי כסף גבוהים יותר.

אפשרויות מכירה גמישות: מכירה ישירה לאספנים מאפשרת גמישות גבוהה יותר בתמחור, בשיטות תשלום ובתנאי המכירה. בזמן שחנויות התקליטים יעבירו לכם ברוב המקרים תמורה באמצעות זיכוי לרכישה חוזרת או מזומן, אספני תקליטים תמיד יהיו נוחים יותר הן במשא ומתן על מחיר התקליטים, והן בדרכי העברת התמורה, בין אם מדובר על Pay box, Paypal, ביט או מזומן ובכך למקסם את הרווחיות ממכירת התקליטים.  

יתרון מובנה למוכר בזמן המשא ומתן: בניגוד לחנויות תקליטים מסחריות, אספנים תמיד יהיו גמישים יותר ופתוחים למשא ומתן. מי שלא ראה אספן תקליטים מזיע ומאדים מהתרגשות לנוכח ערימת תקליטים, לא מבין את נפשו המורכבת והדחף הבלתי נשלט לסגור עסקה כמעט בכל מחיר.  

לוגיסטיקה: ברוב המוחלט של המקרים מכירה לחנות תדרוש לוגיסטיקה מורכבת של הגעה פיסית לחנות עם כל התקליטים. מי שלא הרים ארגזי תקליטים בעצמו לא מבין כמה הם כבדים וקשים לשינוע. תוסיפו לזה נסיעה, חניה, סחיבה וזה כבר מוריד במשהו מהחשק למכור לחנות מסחרית. לעומת זאת, אספנים יהיו תמיד נלהבים יותר וברוב המקרים יסכימו להגיע אליכם ולתת לכם הצעת מחיר במקום עבור התקליטים.

אז אם אתם חושבים איך למכור תקליטים ישנים ולמקסם את הרווח שלכם, מכירת תקליטים לאספן תקליטים היא הדרך האידיאלית. כאמור, בשוק כיום ישנן הרבה דרכים למכור תקליטים, אך מכירה ישירה לאספן היא הדרך שתאפשר לכם להימנע מעמלות גבוהות ותיווך מיותר. לעיתים מכירת תקליטים לחנות תקליטים מסחרית תביא לכם רווח מינימלי, במיוחד כאשר מדובר בתקליטים נדירים, שיכולים להיות שווים הרבה יותר לאספן שמעריך את הערך האמתי שלהם.


אם אתם לא בטוחים כמה שווים התקליטים שלכם, ישנן דרכים רבות להעריך את שווי אוסף התקליטים הישנים. אתרי אינטרנט כמו Discogs, Ebay ואחרים מאפשרים לכם למצוא את המחירים הנוכחיים של תקליטים דומים. עם זאת, לא תמיד ניתן לדעת את השווי המדויק, ולכן ייתכן שתרצו לפנות לאספן שמבין בתקליטים ויכול להעריך את ערכם בצורה מדויקת יותר.

היתרון במכירה לאספן תקליטים הוא שזו דרך ישירה וממוקדת, מה שמוביל לתהליך מכירה מהיר ויעיל. אם אתם מעוניינים למכור את התקליטים שלכם בעקבות פינוי תכולה מדירה או כחלק מירושה, מכירת תקליטים לאספן תספק לכם את התמורה הטובה ביותר.


בנוסף, אם אתם רוצים למכור תקליטים באינטרנט, חשוב להבין כי השוק מציע מגוון אפשרויות. מכירה דרך פלטפורמות מקוונות מאפשרת לכם להגיע לקהל רחב יותר, אך היכולת שלכם למכור תקליטים במחיר גבוה תלויה במידת ההבנה שלכם בשוק והערכת שווי התקליטים וביכולות הטכנולוגיות שלכם בצילום והעלאת התמונות לאתרים הרלוונטיים. ברוב המקרים, אם מדובר בתקליטים נדירים, מכירה ישירה לאספן יכולה להניב לכם תוצאה טובה הרבה יותר.

לכן, כאשר אתם בוחרים את הדרך למכור את התקליטים הישנים שלכם, חשוב לקחת בחשבון את הפוטנציאל הרווחי שמציעה מכירה ישירה לאספן, תוך שמירה על שווי הוגן ותשומת לב אישית לפריטים שלכם. המהירות והנוחות של מכירה ישירה לאספן תקליטים גם מבטיחות לכם יתרונות לוגיסטיים כמו חיסכון בזמן ומאמץ.


שימור ואחסון של תקליטים לפני מכירה


לפני שמוכרים תקליטים, חשוב להקפיד על שמירה נאותה שלהם – גם כדי להעלות את ערכם, וגם כדי למנוע פגיעה מיותרת. מומלץ לאחסן תקליטים בעמידה, במקום יבש ומוצל, ולהימנע ממגע ישיר עם הדיסק עצמו (רק בקצוות). כדאי לנקות בעדינות תקליטים מלוכלכים לפני הערכת שווי, ולהימנע מניסיונות ניקוי אגרסיביים שיכולים להזיק.

 

מה קובע את שווי התקליט?


שוויו של תקליט לא נקבע רק לפי שם האמן או האלבום, אלא גם לפי פרמטרים כמו שנת ההוצאה, מהדורה נדירה (כגון תקליטון או הדפסה ראשונה), מצב כללי, ועטיפה מקורית. לעיתים תקליט פחות מוכר עשוי להיות שווה יותר מתקליט של אמן מפורסם – פשוט בגלל נדירותו. אספן מקצועי יידע להבחין בפרטים הללו ולתמחר בהתאם.

 

למה כדאי למכור לאספן ולא לחנות?
אספן פרטי יידע להעריך כל פריט לעומקו, ולא ימהר לשפוט לפי רשימות סטנדרטיות. הוא יקשיב, יבדוק, וישקול גם את הערך הרגשי וההיסטורי. מכירה ישירה לאספן עשויה להיות משתלמת יותר – גם מבחינת המחיר, וגם בזכות ההבנה והכבוד שהוא נותן לפריטים.

לסיכום, מכירת תקליטים משומשים ישירות לאספני תקליטים תהיה ברוב המקרים רווחית וקלה יותר ממכירה לחנויות תקליטים מסחריות. אז אם התגלגל לידכם אוסף תקליטים ואתם מתלבטים אם וכיצד למכור אותו, אני ממליץ לכם ליצור איתי קשר טלפוני ולאפשר לי לתת לכם הצעת מחיר עבורו. 

 

logo בניית אתרים